Uslovi korišćenja

Posetom ili kupovinom na online prodavnici Kockica eco toys  prihvatate Uslove korišćenja koji su navedeni u daljem tekstu. Molimo Vas da ih pažljivo pročitate i upoznate se sa pravilima koja primenjujemo. Kockica eco toys zadržava pravo da bez prethodnog obaveštavanja vrši izmene i dopune ovih Uslova korišćenja.

Odluka o Internet prodavnici

  1. Na osnovu člana 221. Zakona o privrednim društvima i ukazane potrebe preduzetnika, ztr Kockica eco toys će počev od 01.06.2018. godine otpočeti sa obavljanjem delatnosti 47.91 Trgovina na malo posredstvom pošte ili interneta.
  2. Prodaja robe će se obavljati iz prodavnice Kockica eco toys koja se nalazi u Subotici , u ulici 51.Divizije 52. Subotica , putem Interneta tako što će se roba dostavljati kupcu poštom ili preko kurirskih firmi (Post expres), a kupoprodajna cena će biti plaćena pouzećem (prilikom isporuke-preuzimanja) gotovinski
  3. Odluka stupa na snagu danom donošenja.

Izjava o zaštiti privatnosti korisnika

ztr Kockica eco toys obavezuje se da trajno zaštiti lične podatke kupca u skladu sa zakonom o zaštiti ličnih podataka.
Podaci kupca, dobijeni putem internet prodavnice „ONLINE STORE“ koristiće se isključivo za slanje informativnog materijala, specijalnih ponuda i pogodnosti, faktura i drugih potrebnih sredstava komunikacije.
Podaci kupca su zaštićeni i ne otkrivaju se trećim licima, niti se koriste u bilo koje druge svrhe od prethodno navedenih.

Kupac je ostavljanjem svoje mail adrese ili telefona dao saglasnost da dobija informacije o novim ponudama kompanije Kockica eco toys.
Kupac u svakom trenutku, izborom opcije koja se nalazi na mail-u ili u nalogu korisnika na sajtu, može povući svoju saglasnost, nakon čega više neće dobijati ponude.

U postupku kupovine i plaćanja kompanija Kockica eco toys obezbeđuje sigurnost i zaštitu od zloupotrebe ličnih podataka kupca.
Kupac je odgovoran za pristup svom računaru i zaštitu svojih korisničkih informacija i lozinke.
Takođe, kupac garantuje za tačnost i istinitost svih poslatih informacija.

Zaštita poverljivih podataka o transakciji

Niti jednog trenutka podaci o platnoj kartici nisu dostupni našem sistemu.

Politika korišćenja kolačića

Online prodavnica Kockica eco toys koristi kolačiće (eng: cookies) – tekstualne datoteke koje sadrže male količine informacija a koje vaš internet pregledač (eng: browser) preuzima sa sajta i čuva na uređaju sa kojeg pristupate internetu. Korišćenje kolačića omogućava osnovne funkcionalnosti naših sajtova kao i vaše bolje korisničko iskustvo.

Saglasnost za korišćenje kolačića i isključivanje

Molimo da imate u vidu da ukoliko ne prihvatite kolačiće, nećete biti u prilici da kupujete preko ovog veb sajta, niti da u potpunosti koristite sve funkcionalnosti našeg veb sajta.

Potpuno ste slobodni da izaberete da u svom veb pregledaču isključite mogućnost čuvanja svih tipova kolačića, kao i da u bilo kom trenutku izbrišete sve kolačiće koji se trenutno nalaze na vašem uređaju.

Prilikom posete našem veb sajtu pojaviće se obaveštenje u kom se traži vaša saglasnost za korišćenje kolačića. Ukoliko ne želite da prihvatite kolačiće i ako ispraznite svoj veb pregledač na gore opisan način, veb sajt Kockica eco toys neće pristupati vašim podacima.

Izuzetak od ovog je sačuvana informacija sa vašim izborom da li želite da se čuvaju vaši podaci ili ne.

Korišćenjem našeg sajta bez da ste kliknuli na „Da“ ili „Ne“ u obaveštenju koje se pojavi prilikom vaše prve posete, saglasni ste sa upotrebom kolačića na našem sajtu.

Više informacija o kolačićima možete pročitati na sledećem linku: https://sr.wikipedia.org/wiki/HTTP_kola%C4%8Di%C4%87

Tipovi kolačića koji se koriste na našem veb sajtu:

Osnovni anonimni podaci o posetiocu

Kolačić „ci_session“ čuva podatak o anonimnom posetiocu sajta. On je potreban kako bi se bilo koja aktivnost tog korisnika razaznala od ostalih istovremenih posetilaca sajta.

Ovaj kolačić je moguće isključiti i na taj način možete da nastavite da pregledate većinu sajta. Na ovaj način možete naći robu koja vas interesuje i pozivom na telefon naručiti je.

Ukoliko se odlučite da uključite kolačiće stičete mogućnost za sledeće:

  • Biranje prikaza u drugim valutama
  • Registrovanje i prijavljivanje na sajt
  • Biranje proizvoda i pravljenje narudžbine
  • Informacija preko sajta o stanju vaše porudžbine
  • Informacija o kodu za praćenje pošiljke kurirskom službom
  • Obaveštenja na e-mail o stanju vaše porudžbine
  • Ostavljanje ocene i komentara na proizvode

Gugl analitika

Kako bismo analizirali posećenost naših veb sajtova, pratimo čitanost naših stranica. Ovi podaci su anonimizovani, ne skladište se niti na vašem uređaju niti na našem serveru i korišćenjem Gugl analitike ni na koji načine nije moguće identifikovati pojedinačnog korisnika.

Korisni linkovi:

Podaci za izbor jezika i valute trgovine

Naš veb sajt ima mogućnost za praćenje izabranog jezika. Ova informacija se čuva u adresnom polju i ne ostaje nigde drugde u memoriji. Sajt takođe ima mogućnost da na osnovu IP adrese pretpostavi iz koje zemlje je pristupio korisnik i na osnovu toga prikaže cene proizvoda u preferiranoj valuti za tu zemlju. Informacija o valuti za prikaz cene se skladišti samo u trenutno sesiji, što znači da nigde drugde i nikad više nije moguće da se iskoristi nakon završetka sesije (do pola sata nakon završetka pretraživanja stranice).

Ove informacije ni na koji način ne može identifikovati pojedinačnog korisnika i koriste se za poboljšanje korisničkog iskustva posetilaca naših veb sajtova.

Lični podaci korisnika

Korisnici koji su izabrali da prihvataju kolačiće mogu da se registruju. Svi podaci koje korisnik da prilikom registracije čuvaju se na serveru. Pristup bazi podataka je obezbeđen i moguć samo administratorima veb sajta i servera. Ni jedan od tih podataka se ne prodaje, ne predaje niti daje na uvid nekom trećem licu. Podaci koji se traže su isključivo oni koji su neophodni za prepoznavanje korisnika i pravilno adresiranje pošiljke.

Osim ličnih podataka korisnika, čuvaju se i informacije o tome koji korisnik je šta kupio po kojoj ceni, kao i broj za praćenje pošiljke poslate kurirskom službom.

Po zakonu o zaštiti ličnih podataka korisnika, svako ima pravo na uvid ličnih podataka koji su sačuvani u bazi podataka našeg veb sajta, ili na brisanje istih. Ukoliko to želite, molimo vas da nas kontaktirane na e-mail adresu: [email protected], a mi ćemo u kratkom roku da vas kontaktiramo povodom tog zahteva.

Iako ste prilikom registracije ostavili vašu e-mail adresu i možda telefon, te podatke nećemo koristiti u svrhu marketinga u vidu reklamnih pisama ili telefonskih poziva da reklamirano naše usluge. Te podatke koristimo isključivo za prepoznavanje korisnika i za adresiranje pošiljke.