Blog

Nove drvene igračke u L.E.C. Čabarkapa

Dete još od malih nogu svoja znanja stiče iskustvom, zato je potrebno pružiti mu što više mogućnosti za to. U ranom periodu deca najviše uče kroz igru. Povedite računa o adekvatnom odabiru igračke za vaše dete. Svaka od njih pored razonode bi trebalo da pruži detetu i stimulaciju za pravilan razvoj određenih sposobnosti.

U ranom periodu su to igračke koje stimulišu razvijanje motorike šake, vizuelne i auditivne percepcije i koordinacije oko-ruka (zvečke, knjige od platna različite teksture, igračke koje svetle, zvučne igračke). Vremenom, sazrevanjem, u detetov svet se uvode igračke koje podstiču razvoj motorike, mišljenja, zaključivanja, sposobnosti konstrukcije,… (igračke koje na sebi imaju otvore različitih oblika pa se od deteta očekuje da ubaci figuru oblika u odgovarajući otvor, igračke koje se sastoje od tzv. klina i obruča pa dete treba da naređa obručeve na klin). Zatim na red dolaze razne zvučne igračke koje oponašaju onomatopeju životinja kao i slikovnice istog sadržaja. Uz pomoć njih stimulišete i razvoj govora.

Naši dugogodišnji prijatelji iz sveta igračaka EKO TOY-s KOCKICA su nas opet obradovali.

Nove igračke u našem Centru koje nam pomažu da dođemo brže do željenih rezultata. Nizalica voće koja sadrži drvenu iglicu sa konopcem i razne oblike voća: jabuke, kruške, banane, limun, narandže. Dete treba po zadatom modelu da naniže voće. Zadati modeli se nalaze na karticama. Pored voća je i povrće.

Prva igračka nam pomaže kod motorike prstiju, vizuelne percepcije, učenje redosleda (Koje voće je pre, a koje posle?) koordinacije desne i leve ruke, koordinacije oko-ruka, imenovanja voća i povrća, kao i stimulacija govora.

Druga igračka nam koristi za učenje kategorija voća i povrća. (Gde, takođe, postavljamo pitanja Šta je ovo?, Gde je jabuka? ili Šta je voće, a šta povrće?). Igračka nam pomaže u učenju boja: Kakve je boje jabuka, kruška, banana?

Eko toys igračke su zdrave i od prirodnog materijala. Farbane površine se mogu obrisati (što je bitno zbog higijene dece). Sve igračke su ručno izrađene.

Igračka Nizanje voća je 2013. godine dobila mogućnost korišćenja znaka „dobra igračka“.

#drveneigracke #kockicasubotica #kockicadrveneigracke #kockica #igracke #dobraigracka #ecotoys #didaktika #asistivnatehnologija